Børn ligger på gulvet og har det sjovt

Lær mere om de forskellige tigerspring i dit barns udvikling

Måske du har hørt dine veninder eller venner snakke om det såkaldte tigerspring. Her referer man til de mange stadier af børns udvikling. Børn gennemgår en stor udvikling gennem de første år af deres liv. Nogle af disse tigerspring kan være særlig udfordrende for både børnene selv, men specielt for dig som forælder. Læs herunder om de mest krævende og essentielle tigerspring, som dit barn kommer til at gå igennem indenfor de første 20 måneder.

1.tigerspring – 5 uger

I denne periode begynder dit barn at udvikle sine sanser rigtig meget. Barnet kan begynde at se farver, og bemærker meget mere sine omgivelser. Det er også i denne periode, hvor dit barn begynder at kigge på dig og sågar smile! Det er en ganske særlig periode, så husk at dokumentere det!

4. tigerspring – 19 uger

På dette tidspunkt begynder dit barn at udvikle sin egen personlighed. Du vil se, at dit barn bliver mere selvstændigt og kan se sammenhængen mellem enkle handlinger. Det er også i denne periode, hvor dit barn begynder at lære at rulle rundt og vende sig. Så du skal være påpasselig, når du står ved puslebordet med din lille guldklump. Måske han/hun vil vende og dreje sig, så hav altid et øje på dem, hvis du skal finde en ren ble i skuffen.

6. tigerspring – 37 uger

På dette tidspunkt er dit barn i stand til at sidde selv og kan måske endda begynde at kravle. Det er også på dette tidspunkt, at barnet begynder at udvikle sin egen personlighed. Du vil bemærke, at din baby bliver mere aktiv og legesyg. Alt skal undersøges og derfor vil dit barn højst sandsynligt også putte alt ind i sin mund. Så du skal være særligt opmærksom, når dit barn får lov til at kravle rundt på gulvet.

8. tigerspring – 55 uger

Kan selv, vil selv. Det beskriver nok dette tigerspring allerbedst. Når dit barn er omtrent de 55 uger, så vil han/hun insistere på at gøre altid selv.  Lige fra at spise og drikke til at tage tøj på. Dit barn vil gerne gøre det hele selv. Så det er vigtigt, at du giver dit barn mulighed for at prøve tingene af selv. Også selv om det betyder, at det skal lave lidt rod! Dit barn vil måske være frustreret, fordi nogle af tingene kan han/hun ikke gøre selv endnu. Så hav tålmodighed!

Læs mere om alt til børn her, hvis du er ny forælder, eller bare vil være forberedt på den næste fase af forældrerollen.

Scroll to Top