Black Friday

Er Black Friday virkelig den største shopping dag?

Black Friday er en amerikansk tradition, der har sin oprindelse i det 19. århundrede. Dagen efter Thanksgiving var traditionelt set en festdag, hvor folk samledes for at fejre høsten og takke for deres velsignelser. Med tiden udviklede denne tradition sig til en dag, hvor man shoppede og gik på jagt efter gode tilbud, da detailhandlerne begyndte at tilbyde særlige rabatter og udsalg. Black Friday kom først til Danmark i begyndelsen af det 21. århundrede, da amerikanske detailhandlere begyndte at åbne butikker i København og i takt med at internettet blev mere og mere udbredt. De danske forbrugere var hurtige til at tage traditionen til sig, og Black Friday blev hurtigt en af årets travleste shoppingdage. Men er det virkelig også den største shopping dag? Det kan du få svaret på, ved at læse med i resten af denne artikel.

Black Friday vs Cyber Monday

Black Friday og Cyber Monday er to af de største shoppingdage i verden. Black Friday er traditionelt den mest travle shopping dag på året, mens Cyber Monday er den største online shopping dag. Men hvilken af dem er egentlig den største? Der er et par faktorer at tage hensyn til. For det første er Black Friday en fysisk begivenhed, mens Cyber Monday for det mest kun foregår online.

Det betyder, at Black Friday har potentiale til at nå ud til et bredere publikum. For det andet har Black Friday eksisteret i længere tid, så den har mere etablerede traditioner og markedsføring bag sig. For det tredje vokser Cyber Monday hurtigere end Black Friday. I 2018 steg udgifterne på Cyber Monday med 19 % i forhold til året før, mens udgifterne på Black Friday kun steg med 3 %.

Konklusion

Så hvem af dem er egentlig den største? Det afhænger af, hvordan man måler det. Hvis man tager højde for den potentielle rækkevidde og vækstpotentialet, så er Cyber Monday den klare vinder. Men hvis man ser på tradition og historie, så er det Black Friday, der vinder. Er Black Friday den største shopping dag for dig? Så vil du sikkert også gerne have del i alle de gode tilbud og rabatter man kan få. Hvis du vil have et forspring og skabe et overblik inden dagen oprinder, så er blackfri.dk en hjemmeside du bør kende til. Ja faktisk bør du gemme den på din bogmærkelinje i din browser, for den kan hjælpe dig mere end du tror, når vi når til Black Friday.

Scroll to Top